»» Avancerad sökning

PRODUKTER

Anatomiska planscher
Hälsa, Skönhet & Samliv
Kristallsmycken
Mode & Accessoarer
Party Maskerad Dräkter
Present
Sport & Friluft
Sökaren...
Vattenfilter
INLOGGNING

 
Ny här? - BLI KUND
 
Email:
Lösen:
Logga in automatiskt

Glömt lösenord?

Hem -> Hälsa, Skönhet & Samliv -> KOSTTILLSKOTT -> MSM & Kolloidalt silver

MSM för djur, organisk svavel, pulver 200 g, Alavis


Kort information om produkten:

MSM för djur, organisk svavel, pulver 200 g, Alavis

Alavis MSM för djur pulver 200g organisk svavel. MSM är något som finns i varenda cell i våra kroppar. Faktum är att det är kroppens åttonde mest förekommande ämne i vikt räknat. Organiskt svavel är en viktig beståndsdel i proteinen kollagen och keratin som bygger upp bla brosk, senor, hjärna, bindväv, muskler, skelett, hud, hår och naglar. Hälften av kroppens svavel återfinns i muskler, hud och skelett. Får man brist på organiskt svavel kan det yttra sig bland annat i form av bristsymtom. Genom att dagligen ta MSM i form av ett kosttillskott, så ser man till att fylla på kroppens reserver av organiskt svavel. Svavel bygger upp aminosyrorna metionin, cystein, cystin och taurin. Svavel är en viktig komponent i kroppens kamp med att neutralisera toxiner.



Pris i SEK: 190,00 
Art-no: MSM-D200
--------
Lagerstatus: Finns i lager
Leveranstid: 5-7 dagar
Fraktvikt: 350 g
Frakttyp: Skrym. brev
--------
Fraktpris SE 102,50 SEK
--------
Att betala: 292,50 SEK


 


Skriv ut denna sida Tipsa & Bokmärk



MSM för djur, organisk svavel, pulver 200 g, Alavis


Mer information om produkten
Alavis MSM. Alavis MSM kan med fördel användas av de flesta djur. De största och mest vanliga användarna är hästar, hundar och katter, men även andra djur som t ex kor kan dra nytta av ämnet. MSM ger kroppen tillskott av metyl och organiskt bundet svavel.

Alavis MSM finns att köpa i 200 gram-, 500 gram- och enkilosförpackningar. Produkten innehåller rent MSM-pulver som blandas direkt i djurets mat eller vatten. Ett kilo räcker ca en och en halv månad till en häst. Alavis MSM innehåller 100% ren MSM.

MSM är klassat och registrerat som ett fodertillskott hos jordbruksverket.

MSM, GER DIN HÄST KRAFT OCH RÄTT FÖRUTSÄTTNINGAR ATT KUNNA TRÄNA OCH PRESTERA BÄTTRE!
MSM - MetylSulfonylMetan, är ett naturligt svavelhaltigt ämne. Organiskt svavel är en viktig byggsten i kroppens produktion av aminosyror, proteiner, enzymer, hormoner och immunoglobulin. Organiskt svavel är något som finns i varenda cell i våra kroppar. Faktum är att det är kroppens åttonde mest förekommande ämne, i vikt räknat - och det är en viktig beståndsdel i proteinen kollagen och keratin som bygger upp bla brosk, senor, hjärna, bindväv, muskler, skelett, päls och hovar. Organiskt svavel är med andra ord en av de viktigaste komponenterna för en frisk och välfungerande kropp. Får inte kroppen tillgång till svavel i den omfattning den behöver, så kan bristsymptom uppstå. Genom att komplettera kosten med MSM, så fyller du på hästens svavelförråd och du får en piggare och mer välmående häst. MSM är ett naturligt förekommande ämne ute i naturen. Det finns i bla mjölk och gräs. Tyvärr så förstörs det vid torkning och upphettning. Man räknar med att en häst som går på grönbete får i sig ca ett gram MSM om dagen. Får hästen ensilage däremot, får den i sig väldigt lite MSM - eftersom ämnet förstörs vid torkningsprocessen. När hästen får tillskott av MSM så kan kroppen reparera sig själv och den vägen hålla sig friskare. Hästen får dessutom en förbättrad cirkulations- och syreupptagningsförmåga. Det leder i sin tur till att mjölksyratröskeln förskjuts avsevärt.

Hästen återhämtar sig snabbare efter träning, blir piggare och får oftast bättre aptit. Hästen får dessutom starkare hovar samt en vackrare man och päls - eftersom svavlet i MSM hjälper kroppen att bygga upp de proteiner, kollagen och keratin, som behövs som byggstenar i de processerna.

Då MSM faktiskt har förmågan att tränga genom det översta hudlagret, så kan man blanda MSM i en salva och applicera i pälsen.

Studie visar att hästar som får MSM blir uthålligare och mår bättre 
I en studie utförd av den välkände veterinären Ronald D. Riegel, konstaterar man att den grupp av hästar som dagligen fått 20 gram MSM i kosten, allihop sänkt sina träningstider på bana med i snitt 2,6 sekunder. Hästarna blir mer träningsbenägna och återhämtar sig snabbare efter träningen. Hästarna höjer sin mjölksyratröskel markant vilket leder till att de får en helt annan uthållighet på banan. Egenskaper som dessa har lett till att många av de stora stallen inom trav- och galoppsporten fått upp ögonen för ämnet och med gott resultat ger sina hästar MSM som tillskott.

Läs hela studien här: öppnas i ett nytt fönster

Doseringsanvisning för hästar:
Se inte doseringsanvisningen som något du måste följa blint. Du kan mycket väl experimentera själv. Ju högre dos desto snabbare resultat brukar man få. MSM är ett av naturens ogiftigaste ämnen och man har konstaterat att det är lika ogiftigt som vatten. Man måste komma upp i doser om flera kilo per dag, innan en häst skulle börja må dåligt av dosen. Första tio dagarna ger du hästen 40 gram per dag, sedan 20 gram om dagen fortsättningsvis. En ponny som är mindre, ger man en något mindre dos. Beräkna ungefär 30 gram under de första tio dagarna, sedan 15 gram om dagen.

MSM är ett mycket väldokumenterat ämne. MSM har studerats noggrant under ca tjugo års tid. Det är ett i kosten och i kroppen förekommande ämne, som både människor och djur mår bra av att få som kosttillskott.

MSM för hundar och katter
Hundar får många gånger problem med rörelseapparaten. Genom att få tillskott av biologiskt användbart svavel i form av MSM, så kan hundarnas kroppar i högre grad än tidigare utföra underhåll och reparation av kroppen. Gamla orkeslösa hundar som uppvisar tydliga symtom på förslitningar blir på kort tid piggare och mer rörliga. Dosering: En hund eller en katt som väger mindre än tio kilo, rekommenderas ta 250-500 mg MSM per dag. Om djuret väger mellan tio till tjugo kilo, så rekommenderas 500-750 mg MSM per dag. Ett djur som väger tjugo till trettio kilo ska ha 750-1250 mg. Väger djuret trettio till fyrtio kilo så rekommenderas 1250-2000 mg MSM per dag. En djur som väger mer än fyrtio kilo ska ha 2500-3000 mg MSM per dag. 1000 mg motsvarar ett gram vilket motsvarar ett kryddmått ungefär.

Kor har problem med klövarna
Svenska kor har problem med klövarna. I en ny studie av 5000 västsvenska kor hade 72 procent någon form av skador på klövarna. De skador vi ser orsakas ofta av att korna står i en dålig miljö. Då ser man oftast eksem eller man ser klövröta, det vill säga bortfall av klövhhorn, eller att de påverkas av fång, en inflammation av läderhuden inne i klövkapseln.

MSM, naturlig näring - ingen medicin
Kom ihåg att Alavis MSM bara är ett fodertillskott och alltså inte någon medicin. MSM påverkar inte annan medicinering, det finns inga kända kontraindikationer.






Skriv ut denna sida Tipsa & Bokmärk