»» Avancerad sökning

PRODUKTER

Anatomiska planscher
Hälsa, Skönhet & Samliv
Kristallsmycken
Mode & Accessoarer
Party Maskerad Dräkter
Present
Sport & Friluft
Sökaren...
Vattenfilter
INLOGGNING

 
Ny här? - BLI KUND
 
Email:
Lösen:
Logga in automatiskt

Glömt lösenord?

Hem -> Hälsa, Skönhet & Samliv -> KOSTTILLSKOTT -> MSM & Kolloidalt silver

IONOSIL kolloidalt silver 1 liter


Kort information om produkten:

IONOSIL kolloidalt silver 1 liter

IONOSIL kolloidalt silver 1 liter. IONOSIL kolloidalt silver, en vattenreningsprodukt som effektivt dödar bakterier, svampar, virus och encelliga protozoer av typen amöbor och plasmodium (malaria). IONOSIL består till ca 90% av silverjoner och resten silver i partikelform. Ionosil såldes i 9 års tid som ett kosttillskott. Numera är produkten beroende på de nya EU-reglerna, registrerat som ett vattendesinfektionsmedel. Produkten dödar effektivt svampar, virus, bakterier och de flesta former av encelliga parasiter av typen amöbor och protozoer.



Pris i SEK: 320,00 
Art-no: Koll-1000
--------
Lagerstatus: Finns i lager
Leveranstid: 5-7 dagar
Fraktvikt: 1 350 g
Frakttyp: Skrym. brev
--------
Fraktpris SE 187,50 SEK
--------
Att betala: 507,50 SEK


 


Skriv ut denna sida Tipsa & Bokmärk



IONOSIL kolloidalt silver 1 liter


Mer information om produkten

Artikel om kolloidalt silver: http://vaken.se/modules/smartsection/item.php?itemid=1448

IONOSIL är en produkt som är klassad som en vattendesinfektionsprodukt med styrkan 10 ppm, motsvarande 100 mikrogram silver per 10 ml produkt. Att något befinner sig i kolloidal form betyder att det är finfördelat i mikroskopiska fritt svävande partiklar vars elektriska laddning gör att partiklarna konstant stöter bort varandra. Partiklarna är så små att det ryms flera miljarder silverpartiklar i en ask med storleken en gånger en millimeter. IONOSIL består till ca 90% av silverjoner och resten silver i partikelform.

Vetenskapen vet att det är silverjonen som har antimikrobiella egenskaper. Produkten är identisk med den kosttillskottsklassade produkt vi sålt mellan åren 2001-2009. Anledningen till att vi klassat om IONOSIL är den att EU ställt orimliga krav för att få behålla en kosttillskottklassning av produkten. Man har till en början krävt att produkten ska genomgå motsvarande en läkemedelsstudie fas ett där man tittar på hur mycket silver som tas upp av kroppen. Kostnaden för denna studie ligger i storleksordningen en miljon kronor och är bara en del av allt som EU vill att produkten ska genomgå. Alltså tog vi beslutet att klassa om produkten till en vattenreningsprodukt.

Det har länge funnits silverbaserade vattenreningsprodukter på marknaden. De flesta bygger på silvernitrat som man häller i färskvattentanken på fritidsbåtar. Större fartyg har ofta en silverjonbaserad vattendesinfektionsutrustning som renar allt vatten på fartyget. Till och med NASA har försett sina rymdfärjor med silverjonreningssystem. Dessa hjälper astronauterna återcirkulera allt vatten (och urin!) ombord på rymdfärjan. Silver i vattenreningssammanhang är alltså väl etablerat och säkert. De silvermängder som behövs med en produkt typ IONOSIL är avsevärt mycket mindre än med silvernitratbaserade produkter.

Produkten sorterar numera under Kemikalieinspektionen. EG Nummer: EG 231-131-3, CAS 7440-22-4.

Ionosil såldes i 9 års tid som ett kosttillskott. Numera är produkten beroende på de nya EU-reglerna, registrerat som ett vattendesinfektionsmedel. Produkten dödar effektivt svampar, virus, bakterier och de flesta former av encelliga parasiter av typen amöbor och protozoer. Vi har studier på produktens effekt på bland annat MRSA, dvs Methicillin Resistenta Stafylokocker.MRSA-bakterierna dör inom 10 minuter då de kommit i kontakt med Ionosil.  MRSA beräknas döda kring 50.000 människor i Europa varje år.

Studier gjorda ur säkerhets- och effektsynpunkt på Ionosil

1. Studie på mänsklig lungvävnad 
Ionosil testades 2007 i en studie gjord på The Faculty of Pharmaceutical Sciences, Copenhagen University. Man konstaterade inga som helst toxiska effekter på mänsklig lungvävnad trots att man utsatte provet för hela 1 ppm doskoncentration i upp till 48 timmar. Trots detta kunde man alltså inte se någon som helst toxisk effekt.

"The aim of this study is to investigate the toxicity of atomic gold and silver quantum clusters and Ionosil in the human alveolar lung epithelial cell line A549. The cytotoxicity, inflammation and DNA damage were measured after 3, 24, and 48 hours by cytotoxicity detection kit, quantitative real time reverse transcriptase polymerase chain reaction of interleukin 6 mRNA, and Comet assay respectively. Ionosil and silver 2-3 atoms/cluster were tested in concentrations up to 1 mg/L and silver and gold 3-5 atoms/cluster were tested in concentrations up to 10 mg/L. This study did not detect toxicity in any samples."

"...Ionosil were analysed in concentrations up to 1 mg/L. ... for 3, 24 and 48 hours. It was not possible to document any cytotoxicity, inflammatory, or DNA damaging effects of the test suspensions at these concentrations."

1 ppm kan låta lågt, men man måste ta hänsyn till den allmänna utspädningseffekt som en 10 ppm stark produkt går igenom när den tas upp av kroppen. Utspädningseffekten i kroppen ger som resultat att 10 ml Ionosil med 10 ppm styrka, kommer spädas ut i blod, lymfvätska samt både intra- och extracellulär vätska och kommer anta en koncentration som inte ens är mätbar i det stora hela. Kroppens metalloproteiner kommer dessutom kapsla in separata joner och transportera dessa till individuella celler i kroppen. Det är så det fungerar i kroppen. Mineraler och vitaminer ackumuleras inte i bara några få enskilda celler i kroppen utan sprids och fördelas relativt jämnt till alla celler i kroppen.

Gör vi ett snabbt räkneexempel på hur 10 ml 10 ppm starkt kolloidalt silver späs med blod (ca 5 liter hos en vuxen) enbart så får vi:

5 liter = 5000 ml = 500 gånger mer än 10 ml. Detta motsvarar 500 gångers utspädningseffekt enbart i blodet. Det gör att delar vi 10 ppm med 500 då får vi en blodkoncentration motsvarande 0.02 ppm. Hela kroppsvikten på säg 70 kilo motsvarar grovt räknat 70.000 ml. Slår vi ut utspädningseffekten på hela kroppen talar vi om koncentrationer om 0.001 ppm.

Detta ger som resultat att Ionosil - som inte ens i koncentrationer om 1 ppm under 48 timmar visar på skadliga effekter - i realiteten bara ackumuleras i kroppens celler i koncentrationer om bråkdelar av ppm under kanske några minuter. Kroppen omsätter silvret relativt snabbt och man har sett att silverjonerna rensas ut relativt snabbt via både njurar och lever. 90-99% är utrensat redan någon dag efter själva intaget.


Trots denna redovisning för radion och att Vetenskapsradion backat och medger att silver i denna låga dos och form inte är skadlig, så har man fortfarande fräckheten att påstå att ett långvarigt bruk av dessa små mängder skulle kunna ge skador på sikt! Detta trots att vi redovisat att de doser det handlar om inte överstiger de konstaterade doser man kunde få via mat och vatten bara för 40 år sedan. Detta enligt mätningar i USA och som redovisas på annat håll i detta dokument. För att kalla sig "Vetenskapsradion", så har man ett synnerligen ovetenskapligt tillvägagångssätt.

2. Studie på MRSA - multiresistenta stafylokocker
Överförskrivningen av antibiotika under sextiotalet år har skapat en hel del antibiotikaresistenta stammar med bakterier. En form av bakterier heter MRSA - multiresistenta stafylokocker. MRSA dödar fler än 50.000 personer varje år i Europa. Sjukvården påstår sig sakna botemedel - men bevisligen finns det produkter som kan råda bot på situationen.

Vi gjorde redan för några år sedan en laboratoriestudie på effekten av Ionosil på dessa multiresistenta stafylokocker. Resultatet visade att Ionosil utraderade alla antibiotikaresistenta bakterier på mindre än 10 minuter. En fallberättelse som vi fått ta del av, visar att det fungerar in vivo (i kroppen) också. På mindre än 24 timmar så blev en kvinna av med en MRSA-infektion som hon dragits med i flera månader.


3. Studie på Ionosils förmåga att döda heterotrofa och koliforma bakterier
Redan 2002 gjorde vi en studie på Ionosil och dess förmåga att döda såväl heterotrofa och koliforma bakterier i buteljerat dricksvatten. Resultatet från studien visade att det inte fanns några som helst mätbara halter av bakterier i vattnet.

Ion Silvers studie på Ionosils desinficerande verkan på dricksvatten:

4. Studie på Ionosils förmåga att döda virus
I en nylig studie gjord på Ionosils virusdödande förmåga, så ser man att produkten har en mycket god avdödande effekt på MS2 virus. MS2 är en bakteriofag med diameter 27-34 nm som används i olika studiesammanhang när man vill se effekt på virus. Wikipedia har en artikel om MS2 - 


Dosering
Blanda två teskedar IONOSIL per liter dricksvatten du vill desinficera. Skaka om och låt stå 15 minuter. Vattnet är sedan klart att drickas. 
Anledningen till att man väntar 15 minuter är för att ge de relativt långsamverkande silverjonerna den tid de behöver för att utföra sitt arbete. Vattnet är sedan (om det inte återinfekteras) oftast bakteriefritt i många veckor.

Vi har tre storlekar på förpackningar med kolloidalt silver. 500 ml i flaska, 1 liter i flaska, samt fem liter i dunk.

IONOSIL är framställt med moderna elektrokolloidala produktionsmetoder. Råvarorna är avjoniserat vatten och 99,9 procent rent silver. IONOSIL håller en styrka av 10 ppm +/- 1 ppm. Det motsvarar 10 mg silver per liter produkt. Hållbarheten ligger kring två år.






Skriv ut denna sida Tipsa & Bokmärk